طبعـا انتو عرفين ان ده حكم عليا وربنا ع الظالم قولو امين
دى
طريقه عمل السمك المشوى بس بطريقه حديثه
الطريقة :
1-
تشق السمكة بقدر الإمكان إلى الداخل حتى يمكن حشوها
2- ترش السمكة
بملح و فلفل من جوه و من بره
3- يقطع الثوم و الليمون و البصل شرائح
و يقطع الفلفل نصفين
4- توضع السمكة على ورق ألومنيوم و تفتح ثم
تحشى بالبصل و الكزبرة و الليمون
و رشة فلفل أبيض و الشطة و الثوم و رشة
ملح و ورق الغار و قطع البطاطس و قرون الفلفل
5- تقلب السمكة و
توقف على بطنها ثم ترش فلفل أبيض و زيت زيتون
ثم توضع شرائح ليمون و بصل
فوقها ثم تغلف بإحكام
6- توضع في صينية و يوضع شرائح ليمون و ورق
غار و شوية ماء في الصينية
7- تدخل الفرن في حرارة 190 أو 200 من 1
ساعة : 4/1 1 ساعة حسب حجمها
8- تزين السمكة بالكزبرة و الليمون و
المكسرات و تقدم مع صلصة طحينة أو دقوس